Sünnetin acısız bir şekilde uygulanabilmesi için sünnet öncesi lokal veya genel anestezi uygulanır. ‘’En iyi veya en ideal sünnet anestezisi’’ diye bir yöntem söylenemez. Söylenmesi doğru, bilimsel ve ahlaki değildir. Her iki anestezi şeklinin üstünlükleri ve zayıflıkları vardır. Sünnet doktorunuz tecrübesine, çocuğunuzun yaşına ve durumuna göre anestezi önerisinde bulunacak ve uygulayacaktır.
Lokal anestezi:
Enjektör ile penis köküne uyuşturucu ilaç verilerek uygulanır. Sünnet yapılırken çocuğun canının acıdığı tek yer burasıdır ve yaklaşık 30 saniye sürer. 15 -20 dakika içinde tam uyuşma sağlanır ve sünnete başlanır. Çocuk bilinçli veya doğal uykusundadır. Ailesi yanında olduğu için çoğunlukla rahattır ve güven hissi içindedir. 7 yaştan büyükse sünnetini hatırlar. Sünnet doktorunun ve ailesinin oluşturduğu ortam ve ilişki ile hayatı boyunca unutamayacağı güzel anılar yaşar. Sünnet bitiminde gözlem ünitesine alınmadan ve bekletilmeden evine gider.
Genel anestezi:
Ameliyathanede uygulanır. Tıbbi zorunluluk nedeni ile aile ameliyathaneye alınmaz. Öncesinde kan tahlilleri yapılır. Damar içinden veya maske ile uyutucu ilaçlar verilir. Çocuk uyutulduktan sonra yine lokal anestezi uygulanır. Sünnet sırasında çocuğun bilinci kapalı olduğundan sünnetini hatırlamaz. Sünnet bitiminde gözlem yatağına yatırılır ve uyanması beklenir.
(Tercih ettiğimiz uyuşturma yöntemi için Sünnet Uygulamamız sayfasına bakınız.)